Ajankohtaista

Arvonlisäverokanta nousee syyskuun alussa

6.6.2024

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9. lähtien, mikä vaikuttaa sopimusten ja palveluiden hintoihin.

Villa Sulo ennakkomarkkinoinnissa

8.5.2024

Nyt olisi mahdollisuus ostaa täysin uusi muuttovalmis paritalokoti Ruokkeen suositulta asuinalueelta. Paritalo on isolla 2737 neliön omalla tontillaan, joka rajoittuu metsään/virkistysalueeseen. Tontti kuuluu alueen suurimpien tonttien joukkoon. Iso osa tontin takaosasta jätetään lisäksi metsäksi – takapiha on siis hyvin yksityinen. Koti on kooltaan 105 neliötä ja siinä on 3 makuuhuonetta (

4h, k, ph, s, wc, kph, arkieteinen, var, ak)

Hinta paritalokodille on 299000 euroa.


Villa Skandi / Unelmaa rakentamassa / Ennakkomarkkinointi / Jyväskylä / Ruoke / Uusi paritalokoti / Moderni ja skandinaavinen koti

Villa Skandi mukana Suomen menestyneimmissä yrityksissä vuonna 2023

12.3.2024

Kauppalehti jakaa 8 prosentille yrityksistä vuosittain menestyjäsertifikaatteja ja Villa Skandi on yksi näistä. Pääsimme mukaan yrityksiin, jotka menestyivät erinomaisesti vuonna 2023. Tätä voidaan pitää melko huikeana saavutuksena, sillä kaksi edellistä vuotta on ollut rakennusalalle melko raskaita. Me suunnittelemme toimintaamme kuitenkin pitkäjänteisesti ja hienoa, että menestys on huomattu myös tilastoissa.

Alma Talent analysoi vuosittain tilinpäätöstietojen avulla suomalaisten yritysten menestystä. Yrityksen taloudellinen suorituskyky pisteytetään usean eri tunnusluvun pohjalta ja siitä muodostetaan yrityksen menestyjäluokitus. Kultakin osa−alueelta yritys saa pisteet omassa kokoluokassaan. Samalla yrityksen tietoja vertaillaan kaikkiin Alma Talentin tietokannan yrityksiin sekä yrityksen oman toimialan muihin yrityksiin. Hienoa olla mukana tuossa 8 prosentissa.

Villa Puron suunnittelu 2024

20.1.2024

Villa Skandilla on tontti Jyväskylän kaupungilta osoitteessa Lylyntie 4, 40660 Jyväskylä. Seuraavaa projektia tontille on alettu suunnittelemaan Kylätimpureiden kanssa. Tämä 83,7 neliöinen omakotitalo autokatoksella, Villa Puro käynnistyy, mikäli ennakkomarkkinoinnin kautta löydämme sopivan ostajan. Talosta tehdään kauppakirja, ja siitä maksetaan meille talon valmistumisasteen mukaisesti. Alustavasti talon myyntihinnaksi on vakiintumassa 349-359000 euroa. Odotamme tarjouksia vielä maaurakoitsijoilta.

Alustavia suunnitelmia on siis laadittu ja alla niistä lisää:

 • 2 makuuhuonetta
 • Tilava kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna
 • Paljon säilytystilaa sekä laskutilaa keittiössä
 • Avoin olohuone- ja ruokailutila
 • Autokatos
 • Liittymä ja etupiha tummalla soralla
 • Pihassa nurmialuetta ja kalliota näkyvissä (pihan muoto tarkentuu maatöiden yhteydessä)
 • Maanläheiset sävyt sisällä
 • Julkisivu olisi väriltään greige (havainnekuvassa ei ole oikea sävy) ja mustat ristikkoikkunat tuomassa luonnetta

Ennakkomarkkinoinnin kautta löytynyt ostaja pääsee vaikuttamaan lopullisiin materiaaleihin ja jopa pohjaratkaisuun halutessaan. Rakentamisaika on noin 7 kuukautta ja se lähtee liikkeelle siitä, kun Kylätimpurit pääsevät rakentamaan runkoa.

Minuun voi olla yhteydessä jo nyt, mikäli kohde kiinnostaa. Tästä on tulossa tosi kiva koti ja alue on aivan mahtava.

 • 0453537275, Laura Seijesvirta
 • villaskandi@gmail.com
 • laura.seijesvirta@gmail.com

Ihanaa joulua 2023!

22.12.2023

Villa Skandi toivottaa kaikille iloista joulua ��❤️

#villaskandi #jyväskylä #ruoke #merrychristmas #hyvääjoulua #christmas #joulu #joulunodotus

 

Rauhallista Itsenäisyyspäivää

6.12.2023

Villa Skandi Oy toivottaa kaikille rauhallista ja onnellista Itsenäisyyspäivää. Meillä on maailman paras paikka asua.

Tellervonkatu 21:n kaksio nyt myynnissä etuovessa

Tämä ihana koti on myynnissä. Tutustu kohteeseen lisää täältä.

Villa Skandi / Laura Seijesvirta / Jyväskylä / Tellervonkatu / Tellervonpuisto / Koti myynnissä / Sisustaminen / 50-luvun sisustus

Tulossa myyntiin kaksio Tellervonkadulta

11.10.2023

Tässä pieni Sneak Peek 48 neliöisestä kaksiosta Tellervonkadulta. Tämä kaksio sijaitsee Tellervonpuiston vieressä 50-luvun talossa.

Villa Skandi / Laura Seijesvirta / Tellervonkatu 21 / Tellervonpuisto / Jyväskylä / Koti Myynnissä / Sisustaminen / 50-luvun sisustus

Surullisia uutisia Jukkatalosta

28.8.2023

Jukkatalo hakeutui tänään maanantaina konkurssiin. Korona ja sota ovat olleet liikaa monelle rakennusalan yritykselle ja erittäin harmillista, että näin pitkäaikainen toimija joutuu antamaan nykyiselle maailmantilanteelle periksi. Jukkatalo selittää tilinpäätöksessään tappiota (4,7 miljoonaa vuonna 2022) ennätyksellisen kasvun sekä työvoimapulan ja materiaalikustannusten yhdistelmällä. Henkilökohtaisesti toivon, että näin hyvälle yritykselle löytyisi surullisesta taloustilanteesta huolimatta ostaja.

Aiheesta lisää täältä.

Omakoti-ja paritalon syyshuolto

22.8.2023

Muistilistaa syksylle ja talvelle:

Rännien ja syöksytorvien puhdistus: veden pitää virrata esteettä ränneissä ja syösytorvissa. Onkin tärkeää puhdistaa lehdet ja lika näistä, ettei vesi virtaa niistä väärään paikkaan.

Salaojien kunnon tarkastus: tarkasta, että sadevesi ohjautuu talolta pois päin. Myös sadevesikaivojen ja salaojakaivojen kunnon tarkastus on hyvä tehdä syksyllä.

Ikkunat ja ovet: tarkasta tiivisteiden kunto ja korjaa tarvittaessa.

Kattotarkastus: ennen talvea on syytä käydä katolla tarkastamassa ettei siellä ole vaurioita. Päällysmateriaalin kunto, saumojen tiiveys ja kattoturvatuotteiden kunto on hyvä tarkastaa kunnolla.

Ilmanvaihto: säädä ilmanvaihto vuodenajan mukaiseen asentoon.

Lämmitysjärjestelmä: säädä lämmitysjärjestelmä vuodenajan mukaiseen asentoon.

Ulkovalaistus: pihavalaistuksen kunnon tarkastus on hyvä tehdä syksyn pimenevinä iltoina.

Veden ja energiankulutus: näiden seuraaminen mahdollistaa huomaamaan mahdolliset poikkeavuudet, jolloin on helpompaa havaita mahdollisia vikakohtia.

Piha talvikuntoon: Syksyllä on hyvä valmistaa piha talven varalle. Nurmikko kannattaa jättää talvehtimaan hieman pidemmäksi 5-10 senttiseksi, puut ja pensaat suojata verkoilla sekä kompostoida pihan lehdet ja kasvijätteet mullaksi. Havukasvit on syytä huputtaa ainakin ensimmäistä talvea varten, jottei kevätaurinko polta niitä. Suosittelen asentamaan huput jo syksyllä, koska keväällä lumi on monesti huputtamisen tiellä. Syksy on hyvä aika myös istuttaa monivuotisia kasveja sekä leikata puita ja pensaita tarvittaessa.


On tärkeää hoitaa huoltotoimenpiteitä säännöllisesti ja tunnollisesti. Näin oma koti pysyy hyvässä kunnossa ja mahdolliset ongelmat havaitaan hyvissä ajoin. Kodin tunnollinen hyvänäpito auttaa kodin pysymään viihtyisänä ja turvallisena.

#villaskandi #jyväskylä #ruoke #unelmaa rakentamassa

Nurmikon hoito; malttia leikkaamiseen helteillä

10.6.2023

Pihan hoitaminen on kivaa puuhaa, mutta myös nurmikko vaatii oikeanlaista hoitoa. Tänä vuonna kevät on ollut kuiva ja kuivat jaksot tuntuvat vaihtuvan nyt helteisiin. Onkin siis tärkeää muistaa kastella nurmikkoa säännöllisesti ja välttää sen liiallista leikkaamista - varsinkin uusien nurmikoiden kohdalla.

On todella tärkeää, ettei nurmikko pääse kuivumaan itämisvaiheessa tai kesähelteellä. Myös talven jälkeen kannattaa seurata tilannetta - jos nurmikko näyttää paleltuneelta, on sitä syytä kastella hyvin jo keväästä alkaen. Maan ollessa kuiva, nurmikkoa pitää kastella sadettamalla 5–6 tuntia vuorokaudessa. 1 mm sademäärä kastelee noin 1 cm maata. Mullan tulee kastua koko paksuudeltaan, sillä pintakastelu tekee nurmikosta pintajuurisen ja aran kuivumiselle poutakausina.

Uutta nurmikkoa tulisi leikata mahdollisimman harvoin, sillä pituus suojaa sitä palamiselta ja kuivumiselta. Juuri saa varren kautta vettä, joten helteillä ei kannata leikata nurmikkoa liian usein. Nurmikon olisi hyvä olla noin 10 cm pitkää ennen leikkaamista kuivilla kausilla. Nurmiheinät vioittuvat herkästi, mikäli ne leikkaa liian matalaksi ja liian usein. Leikkuri kannattaa säätää ylimpään asentoon.

Hyvä on myös muistaa se, että nurmikko tarvitsee joka vuosi hoitolannoituksen. Uuteen nurmikkoon pitäisi tehdä vähintään keväällä ja syksyllä lannoitus. Lannoitteet tulisi levittää aina mahdollisimman tasaisesti ja kastella lannoittamisen jälkeen, jos ei sada. Näin lannoite ei aiheuta polttovioituksia nurmen pintaan.

Nurmikon ylläpitohoito on tärkeää.


Kurkistus seuraavaan projektiin

6.6.2023

Pienoinen pihakurkistus seuraavaan projektiin Villa Puroon. Kohde sijaitsee Ruokkeella Lylyntie 4, 40660 Jyväskylä. Kohde rakennutetaan valmiiksi asti sopivan ostajaparin löydyttyä. Kodin materiaaleihin ja pohjaan pystyy hyvin vielä vaikuttamaan. Julkisivu-ja pohjakuvat sekä värimaailma julkaistaan kesän aikana. Kokonaishinnasta pyritään saamaan mahdollisimman kompakti.


Tontilla on paljon kalliota, joka maatöiden yhteydessä jätetään näkyviin, jos vain suinkin mahdollista. Nurmialue on sympaattinen ja pihasta tehdään mahdollisimman helppohoitoinen. Maatöiden yhteydessä selviää enemmän miten pihaa saa muokattua, ja suunnitelmat toki elävät sen mukaisesti.

- Laura -
 

Ihanaa palmusunnuntaita ja aurinkoista pääsiäistä

2.4.2023

Villa Skandi toivottaa kaikille aurinkoista palmusunnuntaita ja rauhallista pääsiäisen aikaa. Ihanaa, että kevät on jo näin pitkällä.

 

Uusi EU-direktiivi

30.3.2023

Maaliskuun alussa Euroopan parlamentti hyväksyi uuden rakennusten energiatehokkuutta koskevan lakiehdotuksensa. Päivitys määrittää vaateita sekä uudisrakennuksille, että jo olemassa oleville rakennuksille. Lakiehdotus on herättänyt runsaasti vilkasta keskustelua, koska sen on pelätty mm. ajavan suomalaiset sekä toki myös muut eurooppalaiset mittaviin remontteihin kodeissaan. Faktaa on se, että direktiivi toisi kerros- ja omakotitaloihin kalliita lisälaskuja - jopa 20 miljardia lisälaskua suomalaisille asukkaille.

Oma kantamme on se, että mielummin kannustetaan taloyhtiöitä ja omakotitaloasujia energiaa säästäviin remontteihin - ei pakoteta. Meistä on hienoa, että ARA on tukenut energiaremontteja ja tätä tyyliä pitäisikin jatkaa. Ukrainan sota aiheutti sähkön hintapiikin, joten ihmiset ovat joka tapauksessa alkaneet miettimään energiasäästöratkaisuja. Tärkeää on, että jokainen saa siitä kuitenkin itse päättää ja niillä keinoilla mihin itse kykenee. On se sitten tiivisteiden vaihto oviin ja ikkunoihin, öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön tai yläpohjan lisälämmöneristäminen. Järjetöntä on vaatia joka tapauksessa 50000 euron arvoista energiaremonttia lämmitysmuodon muuttamisesta arvoltaan 40000 euroa maksavaan kiinteistöön. Lisäksi komission asettama aikaikkuna muutoksille ohjaa siihen, että tietyillä sektoreilla on ylikysyntää, mikä taas johtaa hintojen nousuun. Myöskään tekijät energiaremonttien toteuttamiselle eivät tule riittämään. Loppukäyttäjät joutuisivat tässäkin mielessä maksamaan kovaa hintaa.

Energiatehokkuudessa ei ole mitään vikaa, mutta keinot sinne pääsemiseksi pitää lähteä itsestä ja ihmisiä kannustamalla, ei pakottamalla. Toivottavasti lakiehdotusta muokattaisiin inhimillisempään suuntaan.

Lisätietoja energia-asioista löydät kotisivuiltamme e-Seijes.

Mukavaa joulua ja onnellista Uutta Vuotta 2023!

23.12.2022

Villa Skandi Oy toivottaa kaikille oikein kivaa joulua ja rauhallista Uutta Vuotta. Toivotaan, että vuosi 2023 on kaikille hyvä.

 

Rauhallista itsenäisyyspäivää 2022!

6.12.2022

Villa Skandi Oy toivottaa kaikille rauhallista, onnellista ja piparintuoksuista itsenäisyyspäivää 2022! Nautitaan siitä, että saadaan asua näin turvallisessa ja kauniissa maassa.
 

Villa Säde myynnissä LKV Savolinilla ja Ossi Louhivaaralla

11.11.2022

Villa Säde on myynnissä LKV Savolinilla ja ilmoitus löytyy täältä.

Nyt on hyvä aika ostaa omakotitalo ennen muita

5.11.2022

Uudiskohteista voi tulla lähivuosina pula, mikäli patoutunut kysyntä lähtee liikenteeseen. Ihmiset haluavat asua omakotitaloissa - tunnelma on vain tällä hetkellä kovin odottava. Parhaiten yleensä menestyvät ne jotka salassa astelevat vastavirtaan tai osaavat ennustaa asioita paremmin kuin valtavirta. Rakentamisen hinnat ovat hieman pienoisessa nousussa, sillä materiaalien saatavuuden kanssa on edelleen pientä kamppailua ja hinnat eivät täysin ole vakiintuneet. Vuoden 2021 alkuvuoden hintoja uusissa asunnoissa ei kuitenkaan enää nähdä. Rakentaminen ei onnistu tulevaisuudessa enää vuoden 2021 hinnoilla, sillä hinnat eivät tule laskemaan niin merkittävästi materiaalien osalta.

Sähkön, polttoaineen ja elintarvikkeiden hinnat nousivat kesällä 2022 jyrkästi, kuten myös korot. Miten tämä vaikuttaa oman asunnon hankkimiseen? Vuokran maksaminen ei kuitenkaan ole järkevää. Kohonneesta sähköstä, polttoaineesta ja elintarvikkeista sekä myös koroista maksat joka tapauksessa, oli asumismuoto mikä hyvänsä - kaikki maksavat. Eli mikäli oma varallisuus antaa myöten, kannattaa aina mielummin omistaa. Asunnon omistaminen on joka tapauksessa edullisempaa kuin vuokralla oleminen - korkopaineesta huolimatta. Omistusasunto kasvattaa varallisuutta ja se on helppo säästämisen muoto samalla.

Korkojen nousu on tasoittunut ja kukaan ei usko asuntolainojen korkojen nousevan yli 6%. Tällä hetkellä pankit tarjoavat 0,6-0,8 marginaalia 12 kk Euriborin kylkeen. Nyt jos saa lyötyä lainan lukkoon niin korot eivät tuosta pääse ainakaan omalla kohdalla nousemaan. Lisäksi jos korot laskevat, kannattaa oma laina neuvotella oman pankin kanssa uusiksi. Tällöin säästää suhteessa erien suuruuksissa vuosittain, vaikka joutuisikin 400 euron järjestelypalkkion pankille maksamaan.

Tunnelma on odottava; mitä pitäisi tehdä. Uudiskohteiden hintoja ei oikein voi enää laskea, sillä niitä on verottanut korona ja Ukrainan sota tarpeeksi. Ne eivät siis enää laske ja vanhojen kohteiden hinnat ovat jo laskeneet. Uudessa kodissa kannattaa aina miettiä sisäilmaa, huoletonta asumista ja tyylikkyyttä. Tällä hetkellä meiltä saat esimerkiksi kohteet erittäin edullisesti ja ne on varmasti laadukkaasti rakennettu.

Villa Skandi / Jyväskylä / Muuttovalmiskoti / Myynnissä / Omakotitalo myynnissä / Ruoke / Villa Lumous / Villa Säde

Ruokkeenpuisto

7.10.2022

Ruokkeen alueelle rakennetaan Jyväskylän kaupungin toimesta ensi vuonna Ruokkeenpuisto Hiekkaharjuntien ja Ahkiontien päähän. Tästä pääset tutustumaan sen suunnitelmiin.

#villaskandi

Tuplanäyttely taloissa keskiviikkona

28.8.2022

Suomen Kylätimpurit järjestävät molemmissa myynnissä olevissa kohteissa näytöt keskiviikkona 31.8.2022 klo 17-19. Nyt on ihanat kodit myynnissä <3

Kylätimpureiden sivuille pääsee suoraan tästä.

Villa Säde nyt virallisesti myynnissä

10.8.2022

Villa Säteen löydät etuovesta tästä.

Villa Lumouksessa yleinen näyttö sunnuntaina

31.7.2022

Tervetuloa ihastumaan tänään Villa Lumoukseen klo 12.00-12.30.

Villa Lumouksen piha alkaa ihanasti vihertämään

27.7.2022

Piha saa ylleen kauniin vihreän värin pikkuhiljaa ja piha alkaa hahmottumaan paremmin. Kaunista <3

Villa Lumous nyt virallisesti myynnissä

5.7.2022

Villa Lumouksen löydät etuovesta tästä.

Villa Lumous on valmis ja Villa Säde laatoitusvaiheessa

16.6.2022

Villa Lumouksessa on tänään 16.6.2022 valvonnan loppukatselmus. Kohde on siis valmis pientä hienosäätöä lukuun ottamatta. Sisälle laitamme verhokiskot, wc-paperitelineet, shampoohyllyt (NAKA Design)ja pyyheripustimet vielä paikoilleen. Saamme virallisesti kohteen myyntiin juhannusviikon jälkeen, jolloin myyntikuvat saadaan. Enää alle kaksi viikkoa siis viralliseen myyntiin. Kohteesta tuli aivan upea ja tuo iso oma tontti on monikäyttöinen.

Villa Säteessä puolestaan lattiavalu on kuiva ja siellä on jo laattatyöt saatu valmiiksi. Seuraavaksi odotellaan kalusteita, lauteita ja kylpyhuoneen kokolasiseinää. Villa Lumouksessa odotellaan vielä pakastinta toimitusvaikeuksista johtuen; josko tänne saataisiin sekin muiden kodinkoneiden kanssa sitten samaan aikaan. Villla Sädekin valmistuu 1,5 kuukautta etuajassa eli saamme tämänkin virallisesti myyntiin toivottavasti heinäkuussa. Tällä viikolla pääsen toteuttamaan jo Villa Säteen pihaa eteenpäin.

Villa Säde kohta ulkoa valmis ja lattiavalu kuivuu

22.4.2022

Villa Säteessä lattiavalu tuli muutama viikko sitten ja nyt päästään odottelemaan sen kuivumista. Kohteeseen asennetaan tällä hetkellä ulkoverhouspaneeleita sekä ikkunoita. Terassit päästään myös toteuttamaan piakkoin. Kohta saadaan tontille siis jo lisää tilaa sekä päästään sielläkin rakentamaan jätekatosta sekä valmistelemaan pihan laittamista kuntoon. Ulkomaalaus toteutetaan kuukauden sisällä.

#villaskandi #villasäde #jyväskylä #muuttovalmiskokonaisuus #ruoke

Villa Lumouksessa pintamateriaalien asennus alkaa

22.4.2022

Villa Lumouksessa, Hiekkaharjuntie 14:sta, lattiavalu on kuiva ja pintamateriaaleja päästään asentamaan. Seinät on jo maalattu ja kohde etenee rivakasti. Pihatöitä päästään aloittelemaan lumien sulettua, mutta jätekatos on jo rakennettu ja maalattu.

#villaskandi #villalumous #jyväskylä #muuttovalmiskokonaisuus #ruoke

Kalustevalinnat: Villa Lumous

16.3.2022

Villa Lumouksen kalustevalinnoissa on otettu huomioon niin vaalean kauniit sävyt kuin käyttömukavuus. Laadukkaat kalusteet tulevat Charmialta.

Villa Lumous; terassit valmiina ja odotellaan lattiavalun kuivumista

8.3.2022

Hiekkaharjuntie 14, Villa Lumous etenee nyt hyvää vauhtia. Siellä on seinissä ulkopaneelit jo paikoillaan, terassit tehtynä ja lattiavalukin kuivumassa. Tällä viikolla kohteeseen asennetaan ikkunoita.

Roskien viemistä on ollut paljon. Me rakennamme rakennuskohteisiin aina lavoista jätepisteet, joihin työmiehet tuovat roskat ja me sitten lajittelemme ne; käsittelemätön ja käsitelty puu, kipsijäte, metalli, lasi, muovi, pahvi, betoni ja sekajäte. Tällä tavoin säästää melko paljon, kun ei tarvitse vuokrata konttia rakennustyömaalle 7 kuukaudeksi. Tuo jätelavavuokra itsessään on jo paljon, sitten lisätään päälle sen tyhjennys-, lajittelu- ja jätekulut.

Hiekkaharjuntie 31, Villa Säde sen sijaan on vasta starttaamassa rungon pystytyksen osalta. Korona on hieman hidastanut sen etenemistä, mutta molemmat kohteet valmistuvat elo-syyskuussa 2022.

Projektien eteneminen

3.2.2022

Villa Lumouksessa on alkanut tällä viikolla rungon pystytys ja Villa Säteessäkin saadaan tällä viikolla maatyöt valmiiksi rankoista lumisateista huolimatta. Lisäksi nyt on sähkö-, LVI-, sisustus- ja kalustesuunnitelmat saatu valmiiksi.

#villaskandi #villasäde #villalumous #jyväskylä #ruoke #monamiidesign #muuttovalmis #muuttovalmiskoti #muuttovalmispiha

Joulutervehdys

21.12.2021

Villa Skandi toivottaa kaikille rauhallista ja mukavaa joulua. Nauttikaa myös Uudesta Vuodesta 2022!

 

Villa Soinnun luovutus

22.11.2021

Viime viikon perjantai oli minulle tunteikas hetki, kun luovutin Villa Soinnun asiakkaille. Tässä projektissa sain suunnitella kodin ja pihan täysin omien mieltymysten mukaan. Koti löysi omat tulevat asukkaansa heinäkuussa ja nyt tämä ihana pari pääsi asumaan tähän ihanaan kokonaisuuteen.

Jokainen projekti on minulle erityinen.

Upeat kalusteet

21.10.2021

Viime viikolla osa kalustekokonaisuuksista valmistui ja voi, että miten ihanat ne ovat. Halusin ehdottomasti kaappeja ylös kahteen eri syvyyteen ja kokonaisuudesta tietyn näköisen. Jääkaapin ja pakastimen joutui tällöin suunnittelemaan keittiön eri sivuun, koska ne eivät ole integroituja, mutta tuokin näyttää nyt jo hyvältä. Tason valitsin keittiöön lattian mukaan. Kokonaisuus näyttää kyllä niin kivalta!

Kohta luovutuskunnossa

14.10.2021

Piha ja ulkorakennus ovat viimeistelysoraa vaille valmiita. Sisällä sisäkatto ja lattiat ovat jo valmiita sekä kalusteasennukset ovat käynnissä. Laatoitukset alkavat ensi viikolla. Itse rakentamiseen pihoineen meni rakennusluvan saamisesta aikaa 7 kuukautta. Marraskuussa tämä kaunis, omaperäinen ja valoisa kokonaisuus on luovutuskunnossa.

#villaskandi #jyväskylä #villasointu #muuttovalmiskotijapiha

Villa Soinnun takapiha

7.9.2021

Villa Soinnulle löytyi aivan ihana ostajapari heinäkuussa. He saavat tästä loistavan kodin ja pihan itselleen marraskuussa. Kohteen takapiha on todella kaunis. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen. Kaikki on kohteessa sujunut ajallaan sekä mallikkaasti.

Villa Soinnun kalusteet ja vaaleat pinnat

5.7.2021

Villa Sointu tulee olemaan vaalea niin kalusteiden kuin sisustusvalintojen osalta. Muutama kuukausi sitten sain suunniteltua Villa Sointuun keittiön, kodinhoitohuoneen, eteisen kaapistokokonaisuuden sekä pienempiin makuuhuoneisiin myös hieman säilytystilaa. Valitsin lattioihin tammilaminaatin, joka sopii hienosti keittiön tasoon. Kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen tulee tummaa 10x10 lattialaattaa ja eteiseen ja vessaan puolestaan vaaleaa 40x40 laattaa. Kylpyhuoneen seiniin tulee tätä samaa vaaleaa laattaa. Kylpyhuoneeseen tulee kirkas kokolasiseinä ja katto- ja seinäpaneelit sekä lauteet tulevat valkoisella (vanilja) sävytyksellä. Kodin kaikki seinät maalataan valkoisella, sävy Paperi. Kodinhoitohuoneen ja keittiön altaat ja hanat ovat mustat. Tästä tulee niin kaunis koti.

Laadukkaat ja tyylikkäät pientarvikkeet

10.6.2021

Ensi viikolla pääsemme asentamaan Aurinkolehto-kohteeseen näitä ihania Nichba Designin pientarvikkeita. Näitä nähdään myös myynnissä olevassa Villa Sointu-kohteessa, kunhan vain päästään sinne asti. Villa Soinnussa on runkovaihe käynnissä ja pihakin on jo hyvässä vaiheessa etenemässä.

Aurinkolehto-kohde on lähes valmis

27.5.2021

Villa Skandin ensimmäinen rakennuttamiskohde on viittä vaille taloa, ulkosaunaa, ulkorakennusta, jätekatosta, postilaatikkoa ja pihaa myöten valmis. Luovutukseen on vielä 6 viikkoa aikaa, mutta pyrimme saamaan kaiken valmiiksi kesäkuun puoleen väliin mennessä. Tällöin koko rakentamisurakka olisi valmistunut kuudessa kuukaudessa. Ostajaparille ei jää tehtäväksi kuin ylimääräisten kattotiilien siirtäminen ulkorakennukseen haluamaansa paikkaan. Asennamme kohteeseen myös verhokiskot ja laadukkaat Nichba Designin pyyhekoukut, suihkuhyllyt ja wc-paperitelineet. Myös jäteastiat odottavat asukkaita jo valmiina. Kohde on siis aidosti muuttovalmis, ei sinne päin.

Jukkatalo on toteuttanut talon suurelta osin ja heidän kanssaan on kaikki sujunut oikein hyvin. Jyväskylässä on heillä oikein mainio työpäällikkö hommissa ja hänelle iso kiitos siitä, että urakka on sujunut talon osalta hyvin. Pieniä korjauksia joudutaan tekemään, mutta ne laitetaan kuntoon ennen kuin ostajapari muuttaa taloon. Jukkatalon kanssa voisimme hyvin tehdä jatkossakin yhteistyötä, kunhan vain ehtivät toimittamaan meille seuraaviin kohteisiin elementtejä kovan kysynnän vuoksi.

Kohteessa on sisällä tällä hetkellä menossa listoitukset sekä kalusteasennukset. Pihassa levittelen multaa, soraa, siementä ja kuorikatetta sekä teen istutuskokonaisuuksia. Talon ulkomaalaus valmistui kuukausi sitten ja komposiittiterassit UPM Profi Deckistä olemme saaneet myös jo valmiiksi.

Ostajapari halusi meidän rakentavan heille lisäksi hirrestä ulkosaunan ja mehän sen sitten heidän tilauksen pohjalta rakensimme. He valitsivat Smartialta helposti rakennettavan ulkosaunakokonaisuuden. Sen rakentaminen oli hieman odotettua suurempi urakka ja toimituksessa oli enemmän tai vähemmän ongelmia, mutta pääasia, että ostajapari on siihen lopulta tyytyväinen.

Pihasuunnitelma muuttui hieman alkuperäisestä suunnitelmastani, johtuen pitkälti tontin kallioista. Pihasta tuli kuitenkin muutamien muokkauksien myötä oikein nätti ja omaperäinen.

Villa Sointu- projekti käynnistyy viikolla 18/19

14.3.2021

Yrityksemme seuraava projekti on rakennuttaa muuttovalmis omakotitalo Ruokkeen uudelle pientaloalueelle osoitteeseen Hiekkaharjuntie 12. Sen pitäisi valmistua loka-marraskuussa 2021. Rakentaminen toteutetaan yhteistyössä Kylätimpureiden kanssa. Olen suunnitellut kohteen pohjan ja julkisivut isoine terasseineen ja itse rakentaminen alkaa viikolla 22. Tontille on haettu maisemointilupa ja se raivataan pienpuustosta ennen rakennusluvan saamista. Pääkuvat ovat nyt työn alla ja rakennuslupa saadaan hakuun muutaman viikon sisällä. Jyväskylän rakennusvalvonnassa taitaa tällä hetkellä olle 6 viikon jono, joten maatyöt pääsisivät starttaamaan noin viikolla 18/19.

Tontti nousee jyrkästi eikä ole ihan perinteinen tasamaatontti. Mielestäni olen saanut kuitenkin suunniteltua pihan tulevaan myyntikohteeseen oikein kivaksi. Pihaan tulee myös pieni ulkovarasto, jätekatos sekä autopaikkojen yhteyteen lämpöpistoketolppa. Itse talo on hieman alle 100 neliöinen ja siinä on 3 makuuhuonetta. Talon takana on lähes 30 neliön terassi. Talo on kompakti kokonaisuus modernilla ja skandinaavisella tyylillä.

Muuttamaan kohteeseen pääsee loka-marraskuussa 2021. Arvioitu myyntihinta on 325 000 euroa - 350 000 euroa. Katsotaan kuinka paljon se herättää kiinnostusta ja mihin hinta muodostuu. Minuun (0453537275, laura.seijesvirta@gmail.com/villaskandi@gmail.com) voi olla yhteydessä, mikäli kohteen ostaminen kiinnostaa jo tässä vaiheessa. Pohjakuvakin hieman tarkentuu vielä pääkuvien valmistuttua.

Julkisivukuva on alustava. Talon värimaailma näyttää tältä ja katto on konesaumapeltikatto. Katto on kuitenkin kuvasta poiketan harjakatto.

Sisätyöt etenevät

18.1.2021

Kaikki on sujunut tontilla oikein hyvin ja keskiviikkona kohteeseen on tulossa lattiavalu. Perustukset tulivat Perustava Oy:ltä kahden päivän aikana joulukuun alussa ja Rikamat hoiti maatyöt tuolloin loppuun. Elementit puolestaan saapuivat tehtaalta 10.12.2020 ja asettuivat hienosti paikoilleen hieman hankalasta (vaikkakin ihanasta) tontista riippumatta.

Elementtirakentaminen on ehdottoman hyvä ratkaisu, kun halutaan tehdä asioita säältä suojassa ja riskejä kosteudenhallinnan osalta ei oteta. Elementit ja rakennus oli säältä suojassa jo heti seuraavana päivänä!

Itsenäisyyspäivä

6.12.2020:

Villa Skandi Oy toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää.

Maatyöt valmiina

27.11.2020:

Villa Skandin kohteessa valmistuivat maatyöt tänään. Rikamat Oy oli loistava (varsinkin Kari ja Janne). Suosittelen ehdottomasti heitä kaikille. Tontti on ollut jokseenkin haastava, sillä kalliota on tullut vastaan vähän joka puolella. Soraa on mennyt ihan älytön määrä tiehen, talon alle, vähän joka paikkaan.

Talolle menevää tietä jouduttiin muun muassa nostamaan, talon korkoa nostettiin 30 cm, ulkosaunan korkoa nostetaan, pihan takaosaa porrastettiin ja ulkosaunan eteen jää isot kalliot näkyviin.

Pihasuunnitelma kuitenkin pitää suurelta osin. Tokihan suunnitelmat tulee muokata olemassa olevan tontin muotojen mukaan.Ulkosaunan kallioita pyrin keväällä vielä tarkentuvassa pihasuunnitelmassani korostamaan. Mitä ei saa piiloon, korosta sitä!

Viikonloppuna pääsemmekin nyt mieheni kanssa tekemään ulkosaunalle perustuksia sekä rakentamaan roskalavan talon rakentamisen ajaksi.

Tontti on korkealle ja talosta sekä pihasta on hyvät näkymät. Tästä tulee ihana ja erilainen piha.

Psst. meillä on alkamassa viereiselle tontille (Ruokkeella) toinenkin rakennusprojekti keväällä. Laitan sen myyntiin, kun saan katsottua siihen sopivan yhteistyökumppanin meille. Alustavasti kyseessä olisi 4h+k+khh+ph+sauna, hieman alle 100 neliöinen. Viereinen tontti (yli 2000 neliötä) on myös rinteessä eli siitäkin saadaan tehtyä erilainen piha- ja talokokonaisuus. Sisustussuunnittelun hoidan siinä kohteessa myös itse. Toivotaan, että sopiva ostaja löytyy kokonaan muuttovalmiiseen kohteeseemme.

Maatyöt starttaa

6.11.2020:

Kohteemme Hiekkaharjuntie 10:ssä on startannut nyt vauhdilla eteenpäin.

Rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi 11.11.2020 ja tontilla tehdään nyt kovasti maatöitä Rikamat Oy:n toimesta. Maanantaina Perustava Oy tulee tekemään tontille perustukset ja loppuviikosta päästään maisemoimaan tonttia pihasuunnitelmiemme mukaisiksi. Viikonloppuna pääsemme itse sitten itoivottavasti myös jo ulkosaunan perustusten kimppuun. Elementtitoimitus saapuu viikolla 50.

#villaskandioy #villaskandi #perustava #rikamat #rakennuttamiskonsultointi #täysinmuuttovalmiskokonaisuus #muuttovalmisomakotitalo #pihasuunnitelma #ruoke #jyväskylä #pptalopalvelut #insinööritoimistovälilä

Muuttovalmis omakotitalo ja piha

11.5.2020:

Ennakkomarkkinoinnissa olevissa uudiskohteissamme on hinnoissa tontin hinnat myös mukana. Kokonaispaketit saa myös ilman tontin hintaa ja haluamalleen tontille esimerkiksi Ruokkeella, Jyväskylässä (katselmoidaan tontti ensiksi).

Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus

25.11.2019:

Rakennusprojektiin ryhtyvältä saattaa unohtua verottajalle tehtävät rakentamisilmoitukset. Rakennusprojekti sisältää paljon muutakin itse omakotitalon tai paritalon lisäksi. Rakennusprojekti pitää sisällään paljon erilaisia taloudellisia, juridisia ja hallinnollisia osakokonaisuuksia itse rakennuksen lisäksi. Me yrityksenä tarjoamme siksi valmiin paketin, jossa kaikki pienetkin asiat on otettu huomioon.

Verottajan rakentamisilmoitukset löytyvät tästä.

Julkisivujen värit

21.10.2019:

Julkisivut onnistuvat myös Villa Kaunon ja Villa Sulon osalta esimerkiksi valkoisina. Kaavan mukaan talon tulee olla murretun värinen ja se on ainut rajoittava tekijä julkisivun värissä.

Muutosten mahdollisuus

10.10.2019:

Kaikkiin kohteisiimme on mahdollisuus tehdä haluamiaan muutoksia ennakkomyyntivaiheessa. Kannattaa siis ottaa rohkeasti yhteyttä niiden osalta. Omakotitaloon liittyen on tullut lukuisia kyselyitä ja mikäli kohde kiinnostaa useampaa tahoa, voimme rakennuttaa vastaavia kohteita useampia. Meillä on tällä hetkellä 4 tonttia, joihin voimme erilaisia kohteita toteuttaa.

Pihasuunnitelmasta tai tontista voin toimittaa lisätietoja. Meiltä saat myös asiakkaan käsikirjan luettavaksesi sekä halutessasi voit jo ennakkoon tutustua kauppasopimukseen, maksuaikatauluun sekä toimitussisältöön. Paritalojen osalta myös hallinnanjakosopimukseen on mahdollista tutustua hyvissä ajoin.

Etuovessa

2.9.2019:

Kohteet löytyvät nyt myös Etuovi.comista.

Kohteet löytyvät etuovi.comista.

Villa Kaunon löydät tästä.

Villa Sulon löydät tästä.

Tonttikyltit

29.8.2019:

Tonttikyltit paikoillaan. Nämä kivat kohteet nyt myynnissä.

Tienvarsikyltit

24.8.2019:

Tienvarsikyltit kiinnitetty tolppiin. Hieman pienellähän tuo teksti niihin tuli, seuraavalla kerralla sitten isommalla.